Presse

Spiritualitet

En talemåde siger, at der findes mere mellem himmel og jord end det blotte øje kan se. Og det er en talemåde, et flertal af danskere er enige i. Og troen på ånder, spøgelser og andre overnaturlige fænomener får mange til at opsøge en clairvoyant, hvis de har personlige problemer eller gerne vil i kontakt med en afdød.

Birgitte Rosenlund er 56 år gammel og har arbejdet som clairvoyant siden 2006 med egen praksis i Fredericia.
Her fortæller hun om sit syn på det spirituelle og overnaturlige.

Hvad betyder spiritualitet for dig?
Det betyder at være i kontakt med mit indre jeg, min sjæls essens og at leve i overensstemmelse med mine værdier. Det giver mig en stærk tryghed, en følelse af frihed, og at jeg har fuld tillid til livet.

Hvilke spirituelle evner har du?
Jeg har klarsyn, klarhørelse og klarfølelse. Normalt bruger man ordet clairvoyance, som betyder klarsyn. Det vil sige, at jeg kan se ting, der ikke er umiddelbare for det almindelige øje. Det kan være hændelser i fortid, nutid eller fremtid.

Klarhørelse er evnen til at høre ord eller lyde, som ligger udenfor det normale øres opfattelse. Klarfølelse er evnen til at føle en anden persons tanke- og følelsesmæssige tilstand og de oplevelser, personen har haft igennem sit liv. Alle har clairvoyante evner, som vi gør brug af mere eller mindre bevidst.
Det kaldes intuition. Jeg har trænet min intuition og gør det til stadighed for at holde mine evner skarpe.

Hvordan kommer man i kontakt med de døde?
Når jeg har en klient, spørger jeg, om de ønsker kontakt til afdøde. Det er ikke alle, som ønsker det, men nogle kommer decideret for at høre fra deres afdøde slægtninge. Jeg kan aldrig garantere, at en bestemt afdød kommer. Når det sker, kan jeg typisk mærke det ved lidt kulde. Temperaturen falder med et par grader i rummet.

Det kan også føles, som om det trækker ved fødderne og ved en svag kilden i baghovedet. Herefter ”stiller jeg ind” på den afdøde. Jeg bruger min klarfølelse, klarhørelse og mit klarsyn til at kommunikere med den døde, så jeg kan fortælle om afdødes personlighed, hvad de arbejdede med, hvordan de døde eller andet, så min klient er helt sikker på, at det er vedkommendes familiemedlem.

Via billeder, ord og følelser videregiver jeg beskeder fra afdøde til min klient.

Man siger, der er mere mellem himmel og jord. Hvad betyder det for dig?
Alt kan ikke måles, vejes og forklares. Mange mennesker oplever uforklarlige fænomener, som vi ikke forstår. Videnskaben har endnu ikke klarlagt alt vedrørende universet. For eksempel er det til stadighed mærkelig for mig, at jeg kan sidde foran et komplet fremmed menneske og vide alt om vedkommende eller opleve at kunne kommuniker med en afdød.

Jeg bliver også stadig overrasket, når jeg pludselig bare ved noget, uden at jeg har haft nogen mulighed for at kunne vide det. Når jeg er ude at rense et hus, har beboerne typisk oplevet låger, som smækker, lys som blinker, legetøj som flytter sig, elektronik, som tænder, børn som kan se og tale med personer, som ikke er der og meget andet helt uforklarligt.

Hvad er din største oplevelse inden for den spirituelle verden?
Jeg har virkelig mange fantastiske oplevelser. Jeg har en lille sjov historie om en klient, som var gået ned med stress og havde mistet troen på sig selv og sit eget værd. I clairvoyancen kom der det råd, at min klient skulle tænke på, hvor fantastisk en person han var, hver gang han så en guldsmed.

Lige da jeg sagde det, tænkte jeg, at det da var en pudsig besked. Men øjeblikket efter kom der en utrolig stor og smuk guldsmed flyvende lige ind ad et meget lille loftvindue i rummet, som lå på 2. sal midt i byen.

Både klienten og jeg så målløse til, mens guldsmeden fløj et par runder rundt om os og derefter fløj ud igen. Efterfølgende har klienten fortalt mig, at han i månederne efter aldrig har set så mange guldsmede alle vegne, hvor han kom.

Hvad er din værste oplevelse?
Jeg har ingen dårlige oplevelser, men hvis jeg skal nævne en speciel oplevelse, var det nok her for et års tid siden, hvor jeg var ude at rense en gammel gård. Beboeren følte sig overvåget, og der var af og til en dårlig lugt og en tung stemning.

Det var værst i kælderen. Der stod ikke mange ting i kælderen, men jeg lagde mærke til en reol med fine gamle vinglas. Jeg forsøgte at rense kælderen, men jeg kunne mærke, at ånden var genstridig og ikke ville give slip.

På et tidspunkt føltes det, som om alt var i orden, men så hørte vi et højt brag fra kælderen. Da jeg kom derned igen, var de fine vinglas røget på gulvet og lå smadrede ud over det hele. Nu var lugten blevet uudholdelig, og jeg måtte igen til at rense.

Det virkede til at ånden – en gårdskarl, som havde boet her for 100 år siden – var blevet meget vred over vores forsøg på at få ham ud. Til sidst lykkedes det mig at få ro og orden på gården, og der har ikke siden været problemer derude.

—-

Dette er en afskrift af avisartikel udgivet (Fredericia Dagblad) i marts måned 2019.

AF: SØREN GYLLING , SGJ@JV.DK
Publiceret 10. marts 2019 kl. 12:00

Artiklen kan læses af abonnenter via dette link:
https://frdb.dk/kolding/Birgitte-taler-med-de-doede-Naar-en-afdoed-kommer-maerker-jeg-det-ved-lidt-kulde/artikel/234576